Jatuh saat hamil

Gw merasa lebih cepat mengantuk belakangan ini (week 30), apalagi kalau seharian load kerjaan banyak. Hari Minggu itu, kita pulang malem, seinget gw midnight baru bobo. Senin paginya bangun sudah kaya zombie alias belum terlalu sadar padahal udah mesti masuk kantor. Kebetulan hari itu tidak ada rapat jadi sedikit santai, tapi karena diminta bantuan untuk…

Diabetes Gestasional

Kontrol 15 Juni 2018 (26w), gw diwajibkan untuk tes gula darah untuk periksa apakah ada diabetes gestasional (diabetes yang muncul selama kehamilan)atau tidak. Sepengetahuan gw, durasi test ini bakalan lama banget, paling tidak setengah hari karena perlu ambil darah beberapa kali: perut kosong, 1 dan 2 jam setelah minum air gula konsentrasi 75mg. Nah tauannya,…

Dear Second Trimester

Minggu 12-16 Setiap kali setelah kontrol rasanya seneng banget karena bisa liat baby~~ Di minggu 12-16 ini, rasa mual pengen muntah masih ada aja, ditambah dengan produksi air liur yang berlebihan. Parahnya, kalau lagi kumat, setelah buang ludah bisa lanjut mual pengen muntah. Duh, masa ini tuh bener-bener sulit dilewati. Untung aja suami sabar, selalu…

Test Selama Kehamilan

Asuransi dari pemerintah Taiwan sangat membantu dalam proses kehamilan.Setelah minggu 12 bumil akan menerima sebuah buku berisi catatan kontrol dan informasi berkaitan dengan kehamilan dan kelahiran. Bahasanya juga ga cuman Mandarin aja, tapi ada juga yang dwibahasa seperti: Mandarin Inggris atau Mandarin Indonesia, liat ketersediaan di RS tempat kontrol/kebijakan dokter. Setelah minggu 12 pula, biaya…

The Struggle to License

I finished my driving class, in total there were 28 meetings including some sessions of road test drive. May 14th was my test day. Students of our driving class were asked to gather in the Motor Vehichle Office at 7.30am and started the written test at 8am. The written test duration was 45 minutes but…

Umbrella Story

These days I was so busy with work and marriage preparation class forcing us to go to Taipei after work to attend the class. We often arrived home near midnight and must work again the day after and it was exhausting. It was raining heavily yesterday and because my bag was small and I did…

Wedding Here, wedding There

Attending two wedding parties in Taiwan and one engagement party, I now know the program schedule of wedding/engagement party held and I want to make a comparison between Taiwanese and Indonesian wedding program. Indonesian international wedding party is mostly influenced by western style wedding, usually has “buffet” style, where guests can choose available dishes served…

Foreign Languages Mass at Taipei

Below is information about English masses (unless otherwise stated) intended for non-Mandarin speakers in Taipei: Guting Sacred Heart 11:00 22 Xinhai Road, Sec 1Zhongzheng District中正區辛亥路一段22號 MRT Taipower Building exit1 or 2   St Christopher’s 09:00 10:30 18:00 (Pilipino 07:30 12:00) Saturday 17:00 Daily 12:15 51 Zhongshan N Road Sec 3 Zhongshan District中山區中山北路3段51號 MRT Minchuan E…

Do I Understand You?

Do you believe in such thing called friends forever? I do, I consider it is common to believe that there is such friendship that lasts long. It is the friendship that each of the members opens to each other, eager to share his/her life details and more often than not the other members cares, supports…