Taipei Prewedding Photo Shoot

Our second prewedding photo vendor name is Wedding House. We were handled by Mr Pang and the package that we chose included 1 day indoor and outdoor photo shoot, 2 gowns and 1 suit, with the 12 inch albums of 20 photos and photo frame of 6×8. The first time I visited Wedding House, I…

Taoyuan Prewedding Photoshoot

Even though there is no other dealt vendor, this June we finally completed the pre-wedding photo shoot. Firstly arranged on May 9, the photo shoot was cancelled due to the heavy rain in the morning and we discussed with the bridal to let us delay the schedule to June 5 (after they make sure that…

The Chosen Band

It has been quite a while since I updated this blog. During these months, I did not add the vendor list and the last item I dealt for this wedding preparation was the wedding band. Last year we visited a traditional wedding fair at Balai Kartini, and saw Frank n Co brand. There were promotions…

Kursus Persiapan Perkawinan

Karena kita tinggal di Taoyuan, perubahan dari KPP ke MRT yang terjadi di Jakarta tidak berdampak kepada kita. Dengan membawa surat pengantar dari paroki kami masing-masing, kami mencari Fr Franco di St Christopher Church Taipei, yang adalah moderator komunitas Indonesia di sini. Pertama-tama, Fr. Franco yang adalah seorang Filipina dan menyarankan kami mencari Rm A,…

Wedding Here, wedding There

Attending two wedding parties in Taiwan and one engagement party, I now know the program schedule of wedding/engagement party held and I want to make a comparison between Taiwanese and Indonesian wedding program. Indonesian international wedding party is mostly influenced by western style wedding, usually has “buffet” style, where guests can choose available dishes served…

Pre foto prewed (2)

Setelah setahun yang lalu deal foto prewed akhirnya hari ini gw pilih gaun juga~~ Tek-tok sama staff France Paris (FP) tentang jadwal pilih gaun kira-kira dua minggu yang lalu. Awalnya pengen hari Sabtu biar durasinya fitting dan pilih-pilih lebih panjang, ga keuber-uber waktu mereka tutup toko, takut-takut kalau ga ketemu gaun yang disuka. Sayang sekali,…

Pre- foto prewed (1)

Wah ga berasa udah setahun dari lamaran April 2016 dan sekarang udah bulan April aja~ Rasanya tahun lalu abis dilamar gw masih semangat 45 tiap hari email vendor venue dan fotografi. Eh sekarang udah tinggal 7 bulan lagi dari D day wedding >< Persiapan masih kurang gereget nih, vendor yang besar sih udah ditentuin, printilannya…

Kanonik di mana?

Untuk bisa menikah di gereja Katolik, setidaknya ada dua syarat yang mesti dipenuhi, ikut Kelas Persiapan Pernikahan (KPP) dan kanonik. Kami berencana menikah di gereja St Yakobus (paroki pria) dan Agustus 2016 sudah minta surat pengantar dari Yakobus untuk bisa KPP dan kanonik di Taiwan. Romo pembimbing komunitas Katolik di Taiwan menerima dengan baik surat…

Sangjit Story

Akhirnya selesai acara sangjit/lamaran atau apalah itu namanya. Karena ortu mengharapkan kedatangan saudara dekat dalam acara ini jadi dipilihlah hari Minggu. Mengingat kami hanya punya dua kali hari Minggu, jadilah ditentukan hari H nya di hari Minggu pertama tanggal 22 Januari 2017. Tiba hari Jumat sore, kami langsung pulang ke rumah masing-masing untuk istirahat setelah…

Proyek Sangjit

(This post is written in Bahasa) Bulan depan balik ke Indo dalam rangka liburan sincia! Liburan kali ini sama seperti liburan sincia sebelumnya, gw bakal stay di Jakarta selama 2 minggu. Tapi, ada banyak misi penting yang mesti gw buat di liburan kali ini, salah satu proyek yang paling besar yaitu sangjit. Sangjit ini kita…

Wedding Survey: Photography

In my opinion, choosing photography services is not that complicated. I can easily access the portfolios available online and see the videos through youtube. The only obstacle is that I can not directly see the real album’s quality, but that is not really in my priority. I have collected around 42 photography vendors and finally…

HPV Vaccine Plight

It was last year that I was introduced to the cervical cancer which happened to be major killer among woman listed equally as dangerous as breast cancer. Cervical cancer is caused by virus known as Human Papilloma Virus (HPV), a sexually transmitted infection.