Last Day as Single

I felt like I was divided into two different worlds on my last day as a single, but I am happy I spent it well both with my girls and my big family. I was so busy that day, trying to remember my packing list and pack all of the stuff needed. I remembered I…

Wedding Vendor Review-Part 3

Kartu undangan: Difidi Production (7/10) Mas Agus orangnya ramah dan fast response. Awalnya kita kurang ngerti soal jenis-jenis kertas dan detail lainnya, tapi dibantu oleh Mas Agus jadi bisa menentukan model undangan yang kita mau. Untuk kita yang cuman buat 200 pcs undangan, harga Difidi sangat bersahabat, kualitas produknya rapi dan baik. Kita dikasih 5…

Wedding Vendor Review-Part 2

Foto Prewedding (1): France Paris – Taiwan (9.5/10) Staff marketing baik dan ramah banget. Suka banget sama hasil fotonya, hasil editannya bagus pol!! Pose yang diarahkan sama fotograger agak monoton, tapi asistennya lucu banget bisa mencontohkan gaya yang dimaksud fotografernya. Variasi gaun banyak banget dan di sini hampir semua gaun bisa dipakai untuk foto outdoor…

Wedding Vendor Review-Part 1

Akhirnya beres juga hari yang bikin ga enak tidur selama 1.5 tahun belakangan ini. HAHA. Puji Tuhan semuanya lancar tanpa ada halangan yang berarti *joget-joget* Tempat pemberkatan pernikahan: Gereja St Yakobus (9/10) Gereja ini adalah paroki dari suamiku, dan kita senang bisa mengadakan pemberkatan pernikahan di sini. Dalam proses diskusi awal, kita sering bolak balik…

Shilin Night Market

I went to Taipei last weekend to meet my friend coming from Japan to spend her short vacation in Taiwan. It was rainy day on Friday and originally we planned to meet at Linjiang night market and was then changed to Shilin Night Market. Night market is always time to eat til drop. We ate…

Chinese Tongue Twister (1)

Here are some tongue twisters in Chinese that I have learned, each of them has its own difficulty. 1. 灰雞飛機 灰雞上飛機, 抱著灰雞上飛機, 飛機起飛, 灰雞飛。 灰雞與飛機 灰雞想飛,飛不上去。 飛機想走,走不出去。 灰雞看飛機,越看越生氣,爲什麽飛機飛得上去? 飛機看灰雞,越看越心急, 爲什麽飛機不如灰雞? Problem focus: 灰 and 飛 sometimes heard similar, so need to pronounce them clearly 2. 蔣家羊與楊家牆 蔣家羊,楊家牆, 蔣家羊撞倒了楊家牆, 楊家牆壓死了蔣家羊, 楊家要蔣家賠牆, 蔣家要楊家賠羊。 Problem focus: differentiate between 蔣 and 牆, 羊and 楊which are very…

I am Never Left Alone

July 1st has always been my favorite, not only because it is my birthday but also because it marks half of the current year. This year my birthday was on Saturday but instead of thinking of having fun, it was the day when my bf went for business trip, luckily his flight was in the…

Umbrella Story

These days I was so busy with work and marriage preparation class forcing us to go to Taipei after work to attend the class. We often arrived home near midnight and must work again the day after and it was exhausting. It was raining heavily yesterday and because my bag was small and I did…

Wedding Here, wedding There

Attending two wedding parties in Taiwan and one engagement party, I now know the program schedule of wedding/engagement party held and I want to make a comparison between Taiwanese and Indonesian wedding program. Indonesian international wedding party is mostly influenced by western style wedding, usually has “buffet” style, where guests can choose available dishes served…

Doa apa baca mantra?

Masa Prapaskah adalah masa yang tepat untuk berkabung, menangisi (d0sa) diri sendiri dan bertobat. Pada permulaan masa Prapaskah tahun ini, gw sempet memikirkan apa aja yang perlu gw buat selama 40 hari ini selain pantang dan puasa yang emang wajib dijalanin. Setelah seraching, ada beberapa tindakan yang dianggap umum untuk dilakukan misalnya berdoa (pantang puasa tanpa…

Mengubah Cara Pikir

Weekend kemarin gw dan dia pergi ke Taipei nonton temen lomba. Karena kalo pulang malam-malam biasanya bus udah jarang, jadi kita memutuskan naik motor ke stasiun KA Taoyuan. Cari tempat parkir di pinggir jalan di daerah sekitar stasiun adalah tantangan tersendiri karena tempat parkirnya selalu rame dan penuh. Sebenarnya kita tahu kalau tempat parkir yang…

Do I Understand You?

Do you believe in such thing called friends forever? I do, I consider it is common to believe that there is such friendship that lasts long. It is the friendship that each of the members opens to each other, eager to share his/her life details and more often than not the other members cares, supports…